We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Piros hó

by Barackca

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
  Purchasable with gift card

    name your price

   

 • Full Digital Discography

  Get all 8 Barackca releases available on Bandcamp and save 20%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Recycled Humanity, Nyisd ki a szád!, Miért élünk?!, Kö(s)ztársaság, TERROR, Piros hó, Sleym, and Eine kleine Punk Musik. , and , .

  Purchasable with gift card

    €22.40 EUR or more (20% OFF)

   

1.
Piros hó 02:50
Tudjátok mikor lesz itt jó világ? Majd ha piros hó esik! Piros hó, csak akkor esik, ha menstruálnak az angyalok! De én sajnos addig várni már nem tudok Mert nemsokára véget ér vidám életem És a legvégéig szeretném élni, végtelen Refr.: Ha inni akarok iszom, és ha enni akarok eszem Mindig azt csinálom, amihez megvan a maradék eszem Mulatozni megyek vagy a haverokkal iszom Az én dolgom egyedül az, hogy az agyamat, hogy károsítom Mert liberális életembe beleszólnak oly sokan Nem tudom mi közük van ahhoz, hogy én mit mondtam Refr.: Ha inni akarok iszom, és ha enni akarok eszem Mindig azt csinálom, amihez megvan a maradék eszem
2.
3.
Disco 01:53
[speed, flört, bedrock, highlife, inflame, küklopsz, stone, skylight – a helyek ahol szétzúzzák az agyadat!] Külföldiek majmolása Magyar diszkósok repertoárja Egyiknek sincs egyénisége Lopott mozgás lopott zenére Kinézetük oylan, mint a punkoké Akiket megszoltak szép, színes hajukért Pár évve volt ez, feledve már Bakancsban jár a diszkókirály Előkerült a legújabb ideál, kigyurt melkas, vagy [???]ál érzelem helyett pénz és narkó ez most a diszkóban a frankó Idegtépő technoőrület, Drog nélkül ezt bírni nem lehet Számítógépes program egyveleg Fertőzve a sok felnőtt és gyerek a diszkó meg a technó a diszkó meg a technó a diszkó a technó a diszkó a technó a diszkó a technó a diszkó a technó….
4.
Szabad országban élünk csak a kezünk van megkötve Nyakunkon a kötél és a kis sámli kilökve Lehetetlen az élet de még is olyan szép Felvillan előttem néhány égi kép Refr.: Gyors felnőtté válás, lassú kínhalál Tudom, hogy ez vár rám, de itt az utolsó nyár. Tegnap előtt elsüllyedt álmaim hajója Nem vágytam rá de mégis gyereket hozott a gólya Itt a nagybetűs élet és a munkanélküliség De most mihez kezdjek? Jaj nekem segítség! Refr.: Gyors felnőtté válás… Mindig arra vágytam, hogy felnőtt legyek De mért nem lehet belőlem újra kisgyerek Gyorsan megnősülök és lesz majd lakásom Egy év múlva meg lesz a negyedik válásom Refr.: Gyors felnőtté válás… (4x)
5.
Erőszakos 03:03
Erőszakos a világ, és erőszakos mindenki. A vérengzéssel kezdődött és nem állítja meg senki. Gyilkol, rabol mindenki, az életért megy a harc. Nincs tisztességes ember, ez az egész világ szar. Refr.: Változtatni ezen már nem lehet, Ezer éve elbasztuk az életet. Változtatni ezen már nem lehet, Ezer éve elbasztuk az életet. Kint az utcán vér folyik, dolgoznak a maffiák. Rablás, nemi erőszak, és a sok prostituált. Elpusztulnak az értékek, nincs már szerelem. Nincs már remény,nincs több hit, csak a félelem. Refr.: Változtatni ezen…
6.
Buborék 02:30
Láttál-e már vízben buborékot? Láttál-e már vízben buborékot? Ha nem láttál vízben buborékot, Láthatsz te még vízben buborékot! Láttál-e már sörben buborékot? Láttál-e már sörben buborékot? Ha nem láttál sörben buborékot, Láthatsz te még sörben buborékot! Láttál-e már borban buborékot? Láttál-e már borban buborékot? Ha nem láttál borban buborékot, Akkor még nem ittál nagyfröccsöt!
7.
Bú-bánat 03:24
Szomorú lettem, ahogy eszembe jutottál, jutottál, Te kedves, édes, drága magyar kormány, kormány, Oly sok bánatot okoztál nekünk, nem csak nekünk, Néha már a falba vertük a fejünk, a kis fejünk, De mi lesz, ha téged egyszer leváltanak, leváltanak, Érkezik a tarsolyból egy újabb csapat, csipet-csapat, Kezdődik elölről megint a házi botrány, ó a botrány, Hát így nézel ki drága magyar kormány, kormány Vakon bíztak benned és rád szavaztak,szavaztak Megszavazták a sok éhenkórász mamlaszt, a sok mamlaszt, Szavaznak helyettünk okkal vagy ok nélkül, és ész nélkül, A gazdaságunk meg szépen seggre ült, ó de seggre ül, Csodálatos döntéseket hoztok, hoztok, A NATO-hoz is szívesen csatlakoztok, csatlakoztok, A mi véleményünk tudjuk, hogy nem számít, de nem számít, Nyugat-Európa minket el nem kábít, nem kábít, Jaj ki az isten tudja hogy mi történhet még velünk ebben a országban elég volt már ebből, elég volt már abból
8.
Nem 02:50
Én nem értek egyet evvel Én nem értek egyet avval Nem értek egyet a rendszerrel És nem értek egyet a pappal Refr.: Nekem más a véleményem Nekem nem kell érdemérem Ami a szívemen a számon Teljes függetlenség az álmom Nem vagyok senkivel elnéző Én nem vagyok senkivel lenéző Én vagyok senkire káros Engem nem undorít el a város Refr.: Nekem más a… Nem békülök ki a holnappal Én nem békülök ki a mával Nem békülök ki az ellenséggel És nem békülök ki a lánnyal Refr.: Nekem más a… Nekem ne mondják meg, hogy ki a jó Nekem nem mondják meg, hogy mi a jó Nekem nem mondják meg ki számít Nekem ne mondják meg mi kábít Refr.: Nekem más a…(4x)
9.
Kínok között éled az életed, Senki nem tudja mi lesz majd veled. Problémádról senkinek nem beszélsz, Az életedtől már semmit nem remélsz. Refr.1: Mámoros ébredés Szomorú tévedés Keserű szenvedés Lelassult érverés. (2x) Te beleestél a zsákutcába, Belőve fetrengesz a földön a sárban. Naponta többször szúrod magad, Szép lassan elpörgeted az agyad. Refr.1: Mámoros ébredés… (3x) Megkaptad amire vágytál, A herointól megnyugvást kaptál. Ellököd messze az embereket, És felszabadultan élvezed. Refr.1: Mámoros ébredés… (3x) Hozzák az árut ami nem tiszta, Át kell hogy vágjon, mert szar a cucca. De te csak veszed és nyomod magadba, Az agyad elszáll, a szemed kiakadva. Refr.2: Mámoros ébredés, Keserű szenvedés, Lelassult szívverés, Halálos tévedés (8x)
10.
Kamikaze 02:07
Tömör kábítószer és hulla szag A buli után csak ez maradt mert Szombat este nagy buli volt ám Hányt mindenki, a fiú s a lány A szomszéd házból a Józsi bácsi Kihívta a zsarukat, mert szörnyű látni Még csak délután volt, 4-5 óra Kezdődött a rendőri diktatúra Jöttek a punkok, az egész országból Északról, Keletről, Délről, s Nyugatról Lassan kezdődik a dáridó Bár ezt nem mondja be a rádió Égnek állnak a színes hajak Ital nélkül itt senki se marad A lakosságnak az nem tetszik Hogy jól érzik magukat ezek a “senkik” Muzsikált ott sok punk zenész A közönség mindenre kész Őrület, minden a fejére áll Így nézett ki az a fesztivál Hol van a személyes szabadság? Ha az épületet ránk zárták Megfulladunk bent a melegtől Hányunk az intézkedéstől Mi nyertük meg ez a harcot Legyőztünk lakótelepi arcot Ezer ember úgy összetartott Meggyőztük vér nélkül a yardot Refr.: Kamikaze! Kamikaze! Kamikaze! Kamikaze!….(6x) Tömör kábítószer és hulla szag A buli után csak ez maradt mert Szombat este nagy buli volt ám Hányt mindenki, a fiú s a lány
11.
Töltelék 01:58
Az erővel többet érsz el, Mint az ésszel az erővel!
12.
Felhőtlen 02:04
Felhőtlen nyári égbolt, Ilyen már nagyon rég volt, A buszmegállóban állok, Negyedórája hányok. Meggyötört ez az este, De nincsen még minden elveszve, Már nem vágok olyan jó képet, Látom, hogy ott jön a végzet. Odalép hozzám a közeg, Jobb oldalán ott van a löveg, Bal kezében lenül a botja, Törik a haverom orra. Megszólít a társa, Üklét a gyomromba vágja: “Mit bontjátok itt a rendet? Én mindenkit feljelentek!” Corvette-ből négy arc kiröhög, Feléjük egy nagyot köpök, A rend őre engem ver szájba, A dagadt röhög a pofámba. Kiszállni egyikük sem mer, Mert náluk az áru a bokszer, Én lettem megint a vesztes, Pedig a négy fazon a tettes. Már nem olyan felhőtlen az égbolt, Pedig a kedvem egészen jó volt. Most itt ülök bent a yardon, És törölgetem az arcom oóó.

credits

released March 4, 1997

license

all rights reserved

tags

about

Barackca Budapest, Hungary

The Barackca formed in 1993 in Budapest. Political songs already appeared in their early years alongside with the satirical ones. They self-published a total of 8 albums. They had over 860 concerts in 29 European and 4 Asian countries. In their songs they often criticize capitalism, point out social problems, and they hold racism, National Socialism and every repressive authority unacceptable. ... more

contact / help

Contact Barackca

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Barackca, you may also like: