Miért élünk​?​!

by Barackca

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 8 Barackca releases available on Bandcamp and save 20%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Recycled Humanity, Nyisd ki a szád!, Miért élünk?!, Kö(s)ztársaság, TERROR, Piros hó, Sleym, and Eine kleine Punk Musik. , and , .

  Purchasable with gift card

    €22.40 EUR or more (20% OFF)

   

1.
A zsellérek képviseletében a vadalmákat véltem felfedezni. A parasztságot, földműveseket almásokat, a starkingok képviselik A kisnemességet természetesen zöldalmának hívják, míg a középnemesek jonatán fajtájúnak mondhatók. A főnemességek kizárólag a goldenek tűzhetik ki címerükre, és az arisztokrácia felett álló uralmat, A keresztezés által létrejött, jonagold mondhatja magáénak. Ez egy tökéletesen működő, hibátlan társadalom volt. De jött a kés és átszabta az egészet.
2.
Értékrend 02:31
Rendben elhiszem én vagyok a hibás Én vagyok az, az ember, aki más, Aki nem tartja be a sok szabály, Én vagyok az, aki mindennek ellen állt. Nekem nem kell a háború Ettől leszek mindig szomorú, Ami neked a sok pénzt biztosítja És a hasztalan népeket kiírtja. Hát nézd át az érték rendedet Szerepel e az a szó hogy boldogság Az a szó hogy barátság az a szó hogy igazság Vagy csak az a szó hogy pénzszerzés, Az a szó hogy kapzsiság, az a szó hogy irigység az a szó hogy hazugság.
3.
Az út 03:45
Átölelsz engem, azt mondod, a barátod vagyok. Úgy érzem ettől, sokkal boldogabb vagyok Együtt küzdünk, nem győzhet a hatalom De elárulsz engem, ha jön az első alkalom. Vajon miért tetted? Talán a pénz vagy a hatalom? Átálltál a túloldalra, arcod velem szembe fordítod. Telnek az évek, lassan magamra maradok. Hová tűntek a régi jó barátok Jönnek mások, látok fiatal arcokat, Talán ők folytatják velem a harcomat. Miért adtátok fel, jobb nektek így se lesz Elveszted önmagad s vele a saját életed. Ők ezt akarták, legyél nagyon jó gyerek Így uralhatják, az egész, rohadt életed Rabszolgájuk lettél számodra tán nincs kiút Életed vége ér, de még megkísért a múlt Két kezem feléd nyújtom gyere újra tarts velem Együtt az úton egy új jobb és szebb világ fele.
4.
Ez csak egy lázadás! Ezek csak emberek! Itt majd folyik a vér! Tőlem rettegjenek! Lázad újra a fiatalság Lesújt rá a hadsereg, Őrjítő éhezés, de békés tüntetés Velük szemben a sok fegyveres Ki itt a bűnöző vajon ki dönti el Az éhező dolgos nép, aki most mérgesen Emeli két kezét, amivel dolgozott Szolgálta államát hűen és lelkesen? Senki se ontaná másiknak vérét, De parancsnok érkezik és a tömegbe lövet Indul a háború, ropogó fegyverek, A másik oldalon kövek és sok gyerek. Hírekben ennyi áll győzött a hadsereg Néhány sebesül és két halott gyerek Mindenki elborzad de ez már egy másik nap Munkába indul a lázadó tömeg Semmi sem változik, a gépezet dolgozik A megfáradt nép csak éhezik és beteg De az érmének a másik oldalán fényűző pompa És gazdag emberek Ez csak egy tűntetés volt, ők is emberek Mégis folyik a vér, én is rettegek.
5.
Ahol megszülettem ott béke volt Boldogok voltak az emberek Anyám kedvesen átölelte Vértől tisztított testemet refr. Én arra születtem, hogy boldogan éljek Becsületben és békében De a hatalom ezt nem engedi meg Megláncolják a testemet. A testemet. Nem arra születtem, hogy parancsot hajtsak végre Nem arra születtem, hogy térdig álljak a vérbe Nem arra születtem, hogy arccal feküdjek a sárba Nem arra születtem, hogy szaporodjon a sok árva Nem arra születtem, hogy megfulladjak a porban Nem arra születtem, hogy megrohadjak a nyomorban. Nem arra születtem, hogy betondzsungelben éljek Nem arra születtem, hogy rossz emberektől féljek. Nem arra születtem, csak a munkámnak éljek! Nem arra születtem, hogy a főnökeimtől féljek! Nem arra születtem, hogy csak irányításra várjak! Nem arra születtem, hogy a családomtól megváljak!
6.
Szükség 02:53
Nincs szükségem a hatalomvágyra Nincs szükségem a pénzvilágra Nincs szükségem az irányításra És az elbutító politikára De szükségem van a szabadságra Szükségem van a boldogságra Szükségem van a józanészre És szükségem van az emberiségre Nincs szükségem a szenvedésre Nincs szükségem a minimál bérre Nincs szükségem sok hazug vezérre És semmilyen intézményre De szükségem van a nyíló virágra Szükségem van a barátságra Szükségem van a gondolkodásra Szükségem van az önállóságra Nincs szükségem a jogállamra Nincs szükségem a bürokratákra Nincs szükségem a nyilvántartásra Nincs szükségem rossz oktatásra De szükségem van az őszinteségre Szükségem van a megértésre Szükségem van az együtt érzésre Szükségem van a világbékére.
7.
Ó szívemet gyötrő fájdalom, Mely ott ül sírástól eltorzult arcomon Az emberiség legnagyobb átka Mások örökös elpusztítása A gyermekek mindenhol a terrort látva Verik a gyengébbet az óvodákban S az, az iskolás kis kamasz Már nevetve húzza meg a ravaszt Hová lesz ez a gyönyörű élet, Ha egymást öldöklik a népek Egy őstörténelmi probléma az ember agya nem képes, hogy megoldja Mi csak békét akarunk, A biztonság kedvéért atombombát tárolunk Háborúzni nem akarunk, De a határainkhoz fegyvereket hordozunk. Az ember születésétől fogva Csak az erőszakos képeket látja Az állam attól csak erősebb lesz Ha a gyűlölet téged a hatalmába vesz Így telnek a piszkos századok A vérhez tapadt pénz elátkozott S e pár sort papírra hiába vésem Az állam gyilkosa úgyis eljön értem
8.
Ne hagyd! 02:55
Csak sírsz, hogy kevés munka, kevés az idő, kevés a pénz Elfogadod, amit mondanak, mégis mondod, hogy szar az egész Ha mi mutatunk valami újat, belénk rúgsz, mert tőlünk félsz Inkább állj mellénk és gondolkodj így kezdődhet el az egész refr. Ne hagyd, hogy sodorjon az ár! Mondd ki amire gondoltál! Senki ne fogja be a szád! Kell az igazi szabadság! Ez a demokráciának mondott, rabszolgatartó társadalom Ahol csak enni, inni, aludni lehet és nincsen irgalom Itt rettegni kell és segget nyalni, mert nincsen segítség A pofád kinyitni az igazságért hatalmas őrültség Olcsó a pia olcsó a drog, hogy minél butább legyél Sok szart tesznek a polcokra, hogy minden megvegyél Te bedőlsz nekik és fizetni mész ahol egy másik gép néz rád Legszívesebben nevetnél, de a nyomor visszahúzza a szád Gondold át mi a jó neked, remélem, élni szeretnél Tenni valamit önmagadért, hogy ne csak egy gép legyél Van annyi minden, amit nem láthatsz, mert fentről vigyáznak rád Hát itt az idő, hogy mellénk állj és nyisd ki nagyra a szád!
9.
Nem tetszik 02:41
Nem tetszik ez a világ, nem tetszik ez a világ Kell a változás, kell a változás Nem tetszik ez a világ, nem tetszik ez a világ Kell a változás, kell a változás Gyere, tarts velem, fogd meg a kezem Nyisd ki a szemed, emeld fel a fejed Gyere tarts velem, fogd meg a kezem Tapossuk őket szét, tapossuk őket szét A rohadt rendszerét, a rohadt rendszerét Aljas emberek gyilkos tekintetek Nekik ez tökéletes a süllyedő világ Aljas emberek gyilkos tekintetek Tartsunk össze hát, tartsunk össze hát Épül az új világ, épül az új világ Legyen újra remény a bizalom erény Hűség és barátság egy cseppnyi új világ Legyen újra remény a bizalom erény
10.
Az álmaimat elvenni nem hagyom Lehetsz, te az Isten vagy a Hatalom Az álmaimat elvenni nem hagyom Nem hatnak rám pártok vagy rendszerek Egyházak bűnszövetkezetek Élni akarom az egyenes életet Én irányítom a sorsomat Nem kötök kompromisszumokat Nem kötök hamis alkukat
11.
Vajon miért élünk miért fejlesszük testünket, Hogyha háborúikkal kivégeznek bennünket Vajon miért gondolkodjak, miért fejlesszem magamat Hogyha golyófogónak használják az agyamat refr Mondd miért, élünk mond miért élünk Mondd miért, élünk mondd miért élünk Mondd kiért, élünk mondd kiért élünk Mondd kiért, élünk mondd kiért élünk? Azt mondják, mi leszünk a jövő generációja Értünk tettek meg mindent de akkor hol van a hiba Kipusztult állatvilág mérgező a levegő Beton celláinkban élünk szerintük ez a jövő? Saját gyilkos mintáikra formálnak át bennünket Pénzszerzés a legfőbb cél erre használják fejünket Éhező ember milliók, szenvedő beteg gyermekek Gyilkos vallásháborúk ez sem nyomja lelketek MONDD MIÉRT, ÉLÜNK MONDD MIÉRT ÉLÜNK MONDD MIÉRT, ÉLÜNK MONDD MIÉRT ÉLÜNK? MONDD KIÉRT, ÉLÜNK MONDD KIÉRT ÉLÜNK MONDD KIÉRT, ÉLÜNK MONDD KIÉRT? ÉLÜNK??

credits

released March 1, 2002

license

all rights reserved

tags

about

Barackca Budapest, Hungary

The Barackca formed in 1993 in Budapest. Political songs already appeared in their early years alongside with the satirical ones. They self-published a total of 8 albums. They had over 700 concerts in 24 European and 4 Asian countries. In their songs they often criticize capitalism, point out social problems, and they hold racism, National Socialism and every repressive authority unacceptable. ... more

contact / help

Contact Barackca

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Barackca, you may also like: