We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

K​ö​(​s​)​zt​á​rsas​á​g

by Barackca

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR  or more

   

 • Full Digital Discography

  Get all 8 Barackca releases available on Bandcamp and save 20%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of Recycled Humanity, Nyisd ki a szád!, Miért élünk?!, Kö(s)ztársaság, TERROR, Piros hó, Sleym, and Eine kleine Punk Musik. , and , .

  Purchasable with gift card

    €22.40 EUR or more (20% OFF)

   

1.
Live Anarchy 02:45
2.
Biztonság 02:40
Refr.: Mérhetetlen biztonság Nem kell félni senkitől Több ezer szempár vigyáz rám De ki véd meg vajon ezektől Metróba szállni már nem merek Mindenhol biztonsági emberek Figyelik minden léptemet Túlságosan is éberek Megközelítenek engem Nem tetszik az öltözékem Előveszik a gáz sprayt Ők védik a világ békét Refr.: Mérhetetlen biztonság… Az utcán már jobb a kedvem Itt csak a rendőr verhet meg engem De rá kellett arra is jönnöm Hogy polgár őr is van a Földön Miért iszom én az utcán Ezt a kérdést szegezték rám A fejemen furcsa érzés Már varrják a negyedik öltést Refr.: Mérhetetlen biztonság… Szükségünk van e rátok XXI. századi átok A biztonsági őré a hatalom De üvöltök én ezt nem akarom Csak szabadon szeretnék élni Soha senkitől se félni Rám ne vigyázzon senki Főleg ne egy senki. Refr.: Mérhetetlen biztonság…(8x…)
3.
Megkérdeznek téged is de hogy mi történjen ők mondják A parlamentben egymás torkának esnek a honatyák Refr.: Itt van nektek itt van nektek itt van nektek Magyarország Itt van nektek itt van nektek itt van a Köztársaság Maffia vagy rendőr terror nekünk most már egyre megy Mert az ideg rendszerünk a sok munkában tönkre megy Refr.: Itt van nektek… A média csak egyre fújja most már csak a jó jöhet De az összes politikus kinyalhatja a seggemet. Refr.: Itt van nektek…(5x)
4.
Azt hallottam a TV-ben, hogy fejlődik a gazdaság Úgy gondoltam ennyi év után nem lehet ez is hazugság A gazdasági fejlődéshez tartozik a kultúra El is megy a jó polgár a bevásárló centrumba refr.: Miénk ez az ország miénk ez a gazdaság Ránk vár kelet ránk vár nyugat és a mérhetetlen GAZDAGSÁG Reméltem a média megmutatja az igazságot Elindultam hogy vegyek valahol egy újságot Láttam is egy újság árust csak egy kicsit furcsa volt A kezében tartott legalább négy hajléktalan lapot refr.: Miénk ez az ország … A Köztársaság is fejlődik csak a rendőrök korruptak Szolgálatuk közben ők néhányan be is rúgnak Csúcsminőségű útjainkon naponta száz baleset De még ez se tudja nekem elvenni a kedvemet refr.: Miénk ez az ország … Semmi gond, mert a kormány megoldotta a gondunkat Elzavarta az utcákról azokat a csúnya lányokat Itt jól érzem magam nincs nekem semmiben se hiányom Csak azt mondja meg valaki, miért az aluljáró a lakásom. refr.: Miénk ez az ország …(2x)
5.
Tombol a föld Üvölt a nép Emberek sírnak Pusztul a szép Tönkre tesszük a világot Gépesítünk mindent Rohasztjuk a természetet S a természet rohaszt minket! Őrült rohanás Eltaposott ember Gyászoló családok Dübörgő tenger Kidőltek a fák Süvöltenek a szelek Mindenki csak ordít Háborúk nem kellenek! Mindenütt Folyik a vér Ropog a fegyver Senki nem remél Koszovói albánok Fekszenek vérbe fagyva Frontvonalon az emberek Tömegsírba dobva! Mikor lesz végre Nyugalom Mikor lesz Béke Az utcákon Megcsonkított gyerekek Agyontiport lelkek Miért kellett ez az egész Miért nem jó nekünk az élet!
6.
Szánt a babám csireg csörög sej haj a járom Szánt a babám a benedeki határon Száraz a föld a hármas eke nem állja Szánt a babám Benedeken sej haj nincs párja
7.
Ahol egy madár szállt tegnap az égen Ott ma vadászgépek húznak el Ahol egy szekér gurult a réten Ott ma tankok gurulnak el Olyan rövid ez az élet Mégis bombát visznek a gépek Fegyvert készítenek a gyárak És tele vannak a tárak Ahol egy lakótelep állt régen Ott ma mindenhol rom hever Ahol az emberek együtt éltek Ott ma mindenhol hulla hever Nem tart tovább, mint 80 év Utána mindennek vége A gyilkosok sem élnek tovább Ezért legyen már végre BÉKE! Ó annyi szív együtt dobban Mikor egy koporsó a gödörben koppan Mégis újra harcba szállnak Az ember is csak egy állat? Elfecsérelt idő a hatalom harc Elszaladnak veled az évek Ha nem kell félni senkitől Talán vidámabban élhetsz.
8.
Refr.: Az anarchia él (6X) Az anarchia az az elv amit hirdetek, Nem kell hozzá hadsereg, nem kellenek fegyverek. Ez nem káosz, nem zűrzavar csak egy életforma, Ahol megszűnik az emberek legfőbb gondja. Refr.: Az anarchia él… Az állam ellene van már az öröktől fogva, Ügyel arra, hogy a pofád be legyen fogva. Nem érdeke nekik, hogy te normálisan élj, Inkább az kell nekik, hogy te mindenkitől félj. Refr.: Az anarchia él… Ez a tiszta erkölcsökre épülő társadalom, Az együttélés segíti és én azt akarom. A nevelés, az oktatás mindennek az alapja, Ez lesz, ami a gyermekek sorsát irányítja. Refr.: Az anarchia él… Nem nyújt semmi hasznosat kormány vagy hatalom, Mindent megoldhatunk magunk és én azt akarom. “Soha ne árts senkinek” ez lesz a jelszavunk, És hidd el minden íratlan törvényt betartunk. Refr.: Az anarchia él…
9.
Szesz 02:45
Megiszol reggel egy fröccsöt Hogy a munka jobban menjen Megiszol még egy fröccsöt Hogy a nap ne unalmasan teljen Megiszod a harmadik fröccsöt Amire a májad vágyik Erre a negyedik fröccsöd Már könnyebben csúszik Lecsúszik az ötödik fröccs is Míg a munkatársadat várod Nyúlsz a hatodik fröccsért De már a hetediket is látod Megittad a hetedik fröccsöt Amire azt mondják, hogy káros És nem mész be dolgozni Hát rohadjon meg az a gyáros A nyolcadik fröccsöd közben Már az éjszakára vágyol Azt szeretnéd ha nem érne véget A ma délelőtti mámor Mikor a kilencedikért indulsz Már meg meg remeg a lábad De addig nincs probléma Amíg támaszkodik a hátad A tizedik fröccs is elindul A nap neked itt ér most véget A detoxikáló előtt Villogó kék fények Aztán hazamész másnap reggel És nem érted az egészet Majd legurítasz egy fröccsöt A marha nagy ijedtségre.
10.
Világkép 02:15
Nyugat-Európa túl messze van Kelet- Európa már veszve van Semmi jó nincs a tengeren túl Afrikában háború dúl Refr.: Ez a világkép fantasztikus Csak nincsen benne semmi jó Százmilliók éhen halnak Ez nem valami biztató! Arábiában nagy a fegyverkezés Kínában meg az étel kevés Írországban vallási bomba van Atom töltet van az ágyúkban Refr.: Ez a világkép fantasztikus… Ezrek halnak meg terrorizmusban A Balkánon meg a nép nyugtalan Állandósult a gyűlölködés Egy darab földért folyik az öldöklés Refr.: Ez a világkép fantasztikus…(3x)
11.
Ja voll! 02:37
Wieviel kostet eine Flasche Bier? Wieviel kostet eine Flasce Wein? Wieviel kostet eine Flesche Schnaps? Wieviel kostet meine Leben? Ich liebe allen Alkohol Aber nur sehr billigen Alkohol Ich libe meine Lebe’ sehr Dann hab’ ich Alkohol gertunken Ja voll ja voll ich liebe Alkohol Ja voll ja voll ich liebe Alkohol Ich liebe Bier, ich liebe Wein Ja voll ja voll Ja voll ja voll Ich liebe Bier, ich liebe Wein Ja voll ja voll Ja voll ja voll Wieviel kostet eine Flasche Bier? Wieviel kostet eine Flasce Wein? Wieviel kostet eine Flesche Schnaps? Wieviel kostet meine Leben? Ja voll ja voll ich liebe Alkohol Ja voll ja voll ich liebe Alkohol Ich liebe Bier, ich liebe Wein Ja voll ja voll Ja voll ja voll Ich liebe Bier, ich liebe Wein Ja voll ja voll Ja voll ja voll Ich liebe allen Alkohol Aber nur sehr billigen Alkohol Ich libe meine Lebe’ sehr Dann hab’ ich Alkohol gertunken Ich liebe Bier, ich liebe Wein Ja voll ja voll Ja voll ja voll Ich liebe Bier, ich liebe Wein Ja voll ja voll Ja voll ja voll Ja voll ja voll ich liebe Alkohol Ja voll ja voll ich liebe Alkohol Ja voll ja voll ja voll ja voll Ich liebe Alkohol Ich liebe Alkohol
12.
Fájdalom 03:17
Úgy érzem egyedül vagyok Szorongok magányomban Üresen telnek az órák Lassan és átkozottan Érzem ez nem jó nekem Változtatni akarok Elő a barátokkal Jöjjenek a haverok Valahogy ez nem sikerül Egyiket sem találom És kétszeres erővel Tör rám újra a magányom Hiányoznak a megértő szívek Mikor az ember rosszul érzi magát Szükségem van rátok Néhány igaz jó barát Mint a mesében csörög a telefon Még a gyomrom is össze szorul Benne végre egy régi hang És most újra találkozunk Bízunk egymásban segítünk ha kell Önzetlenül tiszta szívvel Az őszinte szavak fontosak Ennél talán több nem is kell.
13.
Történelem 02:09
Arcom perzseli a nap Szívemben ég a láng Dühös vagyok a történelemre Mely ismétli önmagát Hiába is menekülsz Hisz úgyis utol ér Ha megpróbálsz ellen állni Életed véget ér Karlendítő fiatalok Hozzák a pusztítást Kétes faji elméletek Nekik ez miért muszáj Emberek vagyunk mind Feketék és fehérek Nincsenek határok nincs különbség Mégis szép az élet Inkább együtt kéne élni Egymáson segíteni A vérengzést a szadizmust Örökre elfeledni.
14.
Kocsmadal 02:43
Vár ránk a kocsma, ürülnek a korsók Csapra verünk ma minden söröshordót Nyílnak a kannák, fogynak a literek Úgy érzem egy kicsit már én is billegek Egy kicsi punk, ha részeg, ha részeg Hű de nagyon részeg egy kicsi punk Egy kicsi punk, ha részeg, ha részeg Hű de picsa részeg egy kicsi punk 10 órakor már tele van a kricsni Nem lehet tisztán üditőket inni Nemsokára éjfélt üt az óra Megfürdünk a sörben és a borban 10 kicsi punk, ha részeg, ha részeg Hű de nagyon részeg 10 kicsi punk 10 kicsi punk, ha részeg, ha részeg Hű de picsa részeg a 10 kicsi punk Ha már nem bírunk a lábunkon megállni Fejjeltámaszkodva kezdünk pisálni Négykézláb csúszunk ha bezár a kocsma Így jutunk el egy másik borozóba 100 kicsi punk, ha részeg, ha részeg Hű de nagyon részeg 100 kicsi punk 100 kicsi punk, ha részeg, ha részeg Hű de picsa részeg a 100 kicsi punk

credits

released March 3, 2000

license

all rights reserved

tags

about

Barackca Budapest, Hungary

The Barackca formed in 1993 in Budapest. Political songs already appeared in their early years alongside with the satirical ones. They self-published a total of 8 albums. They had over 860 concerts in 29 European and 4 Asian countries. In their songs they often criticize capitalism, point out social problems, and they hold racism, National Socialism and every repressive authority unacceptable. ... more

contact / help

Contact Barackca

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Barackca, you may also like: